Restricţii în Olanda pentru participarea la comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 04 mai 2024 37 afişări

Restricţii în Olanda pentru participarea la comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial

Oficialităţile de la Amsterdam a anunţat încă de la începutul săptămânii că vor restricţiona drastic participarea la ceremonia de comemorare din piaţa centrală Dam. Măsurile de securitate fără precedent au fost luate pentru a menţine ceremonia în siguranţă şi pentru ”a reduce potenţialele perturbări legate de războiul din Gaza”, relatează Reuters.

Autorităţile olandeze au declarat că războiul dintre Israel şi Hamas şi insecuritatea crescută din Orientul Mijlociu au crescut riscul de proteste sau tulburări.

Sute de mii de oameni obişnuiesc să se adune în piaţa Dam şi în alte locuri din Olanda în fiecare an, în 4 mai, pentru a ţine două minute de reculegere la ora 20.00, pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. În acest an, doar 10.000 de persoane, care au trebuit să se înregistreze pentru a obţine un bilet de intrare, vor fi admise la comemorarea din Amsterdam, iar vizitatorii vor fi percheziţionaţi.

La inaugurarea din martie a unui muzeu al Holocaustului din Amsterdam, protestatarii pro-palestinieni care se opuneau campaniei militare israeliene din Gaza au aprins artificii şi l-au huiduit pe preşedintele israelian Isaac Herzog la sosirea sa la muzeu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restricţii,
olanda,
comemorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.